Cand apelati la serviciile de transport colete oferite de CONTRANSPORT, in calitate de EXPEDITOR, sunteti de accord sa se aplice TERMENII SI CONDITIILE DE TRANSPORT de mai jos.

TRIMITERE reprezinta toate documentele sau coletele care sunt transportate in baza unui singur formular de expediere.

In cazul in care Dumneavoastra ne incredintati o TRIMITERE insotita de instructiuni scrise sau verbale care contravin prezentului contract, CONTRANSPORT nu va fi raspunzatoare de aceste instructiuni.

1. Expedieri, Dumneavoastra ne nominalizati si certificati pe baza acestui document ca avem permisiunea de a transporta coletul Dumneavoastra. Aveti responsabilitatea de a pune la dispozitie, in cazul in care este necesar, documentatia aditionala solicitata de autoritatile vamale, pe cheltuiala Dumneavoastra. Dumneavoastra certificati faptul ca declaratiile pe care le dati cu privire la TRIMITERE sunt adevarate si cunoasteti faptul ca, orice declaratie frauduloasa sau mincinoasa despre TRIMITERE sau continutul acesteia, va poate aduce o sanctiune civila sau penala. Toate cheltuielile (amenzi, taxe, magazinaj, etc), care se datoreaza unei actiuni a vamii sau a unei autoritati guvernamentale, precum si cele generate de imposibilitatea expeditorului sau destinatarului de a pune la dispozitie documentatia necesara, va vor fi imputate dvs.

2. Trimiteri inacceptabile, CONTRANSPORT nu accepta expedierea coletelor care contin marfuri periculoase sau interzise, in acord cu prevederile/reglementarile in vigoare valabile in tara de expediere si la destinatie precum si tarilor tranzitate referitoare la documentele de intrare /iesire, prevederile vamale, financiar administrative. CONTRANSPORT nu isi asuma raspunderea pentru cheltuieli suplimentare determinate de lipsa acestor documente. Este strict interzis, transportul in colete de: droguri, substante explozive sau toxice, arme, munitie, tuburi de oxigen sau gaz, butelii sau orice alte substante caustice periculoase, a operelor de arta de patrimoniu fara autorizatiile necesare, precum si alte obiecte si substante prin care se incalca legile in vigoare pe teritoriul Romaniei sau al altor state sau alte regulamente interne sau internationale referitoare la transport.

3. Trimitere si imposibilitate de trimitere, CONTRANSPORT nu va fi raspunzator pentru cazurile in care care se vor inregistra intarzieri cu privire la ora de ajungere a TRIMITERII la destinatie datorita timpilor de stationare in vama, traficului ingreunat, eventuale accidente de circulatie sau altor conditii obiective. Dumneavoastra declarati ca noi nu avem nici o responsabilitate cu privire la aceste intarzieri. In cazul in care la ajungerea TRIMITERII la destinatie, Destinatarul nu va putea fi contactat si nu se vor pune la dispozitie detalii suplimentare, TRIMITEREA va fi returnata catre EXPEDITOR pe cheltuiala acestuia. CONTRANSPORT va anunta EXPEDITORUL, care va achita contravalorea returului (costurile de retur vor fi aceleasi ca si la trimiterea initiala). In cazul in care Dumneavoastra, in calitate de EXPEDITOR, nu veti achita costurile de retur in 48 de ore de la anunt, CONTRANSPORT va fi imputernicita sa procedeze cum va crede de cuviinta cu privire la aceasta TRIMITERE. Nu se accepta la transport colete cu o greutate mai mare de 30 kg/colet si cu o dimensiune mai mare de 100x50x50. CONTRANSPORT isi rezerva dreptul de a refuza la transport TRIMITERI in cazul in care se considera ca acestea, datorita volumului, masei sau dimensiunilor nu pot incapea in autovehiculele de transport, fara a fi in nici un fel raspunzatori in astfel de cazuri. Deasemenea, daca dupa acceptarea la transport a TRIMITERII, CONTRANSPORT va constata ca aceasta nu indeplineste conditiile de masa si volumetrie avem permisiunea Dumneavoastra de a nu expedia coletul, urmand sa va anuntam despre acest lucru, fara a fi trasi la raspundere. Dumneavoastra declarati ca ati luat la cunostinta si ati inteles perfect toate conditiile enuntate in paragraful 3 “TRIMITERE SI IMPOSIBILITATE DE TRIMITERE”, sunteti de acord cu ele si cu faptul ca CONTRANSPORT nu poate fi obligata la plata nici unei daune daca aceste conditii se aplica intocmai.

4. Inspectie, CONTRANSPORT isi rezerva dreptul de a deschide si inspecta o TRIMITERE fara avizarea prealabila a EXPEDITORULUI si fara a avea o obligatie in acest sens.

5. Raspunderea CONTRANSPORT incheie cu expeditorul acest contract pornind de la principiul ca raspunderea CONTRANSPORT se limiteaza strict numai la pierderea directa si la limitele per kg din capitolul 3 al prezentului contract. Toate celelate tipuri de pierderi sau pagube sunt excluse (inclusiv, dar nelimitandu-se la pierderea unor profituri, dobanzi, afaceri viitoare etc), chiar daca acestea sunt speciale sau indirecte, si chiar daca riscul unor asemenea pierderi sau pagube a fost adus la cunostinta noastra inainte sau dupa acceptarea TRIMITERII, atata vreme cat EXPEDITORUL se poate asigura impotriva riscurilor speciale. Raspunderea CONTRANSPORT privind trimiterea transportata se va limita la valoarea ei reala in bani si in nici o conditie nu va putea depasi echivalentul a 100 EURO. Daca EXPEDITORUL considera ca aceste limite sunt insuficiente, el trebuie sa faca o decalratie speciala de valoare si sa faca dovada ca si-a asigurat coletul pentru transport. In lipsa acesteia, EXPEDITORUL isi asuma toate riscurile de pierderi sau pagube.

6. Termenul pentru formularea reclamatiilor, Toate reclamatiile trebuie depuse in scris la sediul central, in termen de 15 zile de la data la care CONTRANSPORT a acceptat TRIMITEREA. In caz contrar, CONTRANSPORT nu isi asuma nici un fel de raspundere si nu va lua in considerare reclamatiile ulterioare depuse dupa acest termen..

7. Trimiteri Intarziate, CONTRANSPORT va depune toate eforturile rezonabile pentru a livra TRIMITEREA conform programului, dar acesta nu este garantat si nu face parte din contract. CONTRANSPORT nu este raspunzatoare pentru pagube sau pierderi cauzate de intarzieri.

 

Plata online

Informatii despre plata prin card

Se poate efectua plata online cu cardul personal sau al firmei dumneavoastră, în condiții de siguranță deplină. Cardurile acceptate la plată sunt cele emise sub siglele VISA (Classic și Electron) și MASTERCARD (inclusiv Maestro, dacă au cod CVV2/CVC2).

Nu este perceput niciun comision suplimentar pentru tranzacții.

Procesarea datelor de card se face în mod exclusiv pe serverele PlatiOnline. Siguranța informațiilor dvs. este garantată de faptul că PlatiOnline nu stochează datele confidențiale ale cardului dvs, ci le trimite criptat pe o conexiune securizată către banca procesatoare. În acest fel informațiile dvs. sunt în sigurantă. Indiferent de valuta pe care o aveți în cont, tranzacțiile se fac în lei, la cursul de schimb al băncii dumneavoastră.

Descriptor tranzactii

Pentru plata cu cardul, tranzactia va aparea pe extrasul de cont cu numele: Contransport

Informatii despre livrare

Pentru livrarea serviciilor prestate durata medie a transportului este:

Zona Companie Durata
Romania – Germania Proprie si terti 3-5 zile
Germania – Romania Proprie si terti 3-5 zile

Informatii despre politica de anulare si rambursare

Seviciile prestate se supun termenilor si conditiilor agreate de ambele parti si nu fac obiectul unor anulari sau rambursari.